När det är dags för högtider, då är det ingen detox som gäller, utan jag njuter på med allt gott. Påsken är en av mina favoriter och här brukar vi ha en buffé med diverse godsaker. I år ska jag köpa löjrom från löjromsexpressen och testa på att göra en silltårta med den som en av ingredienserna.
Delar givetvis med mig av det recept jag ska testa, men observera att jag ännu inte har gjort den själv, så kan inte garantera att den är bra.
Antal portioner: 10-12 bitar
Tillagningstid: c:a 30 min (plus 4-5 timmar i kyl)
Botten
200 g kavring
75 g smör, smält
Fyllning
1 burk matjessill, hackad
3 gelatinblad
1/2 rödlök, finhackad
2 dl creme fraiche
3 dl gräddfil
Svartpeppar
Salt
Topping
40 g löjrom
12-15 räkor, skalade
Dill
Gräslök, finhackad
1/2 rödlök, finhacka
Gör botten genom att mixa kavringen till smulor med en stavmixer
Smält smöret och blanda ihop med brödet, täck botten av en form med löstagbar kant med blandningen och platta till
Låt stå i kyl medan det andra förbereds
Blanda ihop gräddfil, crème fraiche och finhackad rödlök och hackad sill i en skål
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka fem minuter
Smält sedan gelatinbladen långsamt i en kastrull på svag värme, låt svalna något
Blanda ner gelatinbladen i gräddfilsröran och häll sedan ner allting i formen
Låt stå i kylen minst 4 timmar
Toppa tårtan innan servering med räkor, löjrom, finhackad lök, gräslök och dill!